Bibliotekskort, ansök om

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Att låna på biblioteket är gratis - allt du behöver är ett bibliotekskort.

Ansökan om bibliotekskort

På alla bibliotek inom V8-samarbetet(Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele) kan du utan kostnad låna böcker, ljudböcker, tidningar, tidskrifter, filmer, skivor, spel och andra medier.

Du har också tillgång till e-medier och artikeldatabaser. På våra bibliotek finns dessutom studieplatser, datorer, skrivare, scanner, kopiator, Internet och trådlöst nätverk.

Vänd dig gärna till vår personal om du önskar hjälp med att söka, leta och värdera information.

Bibliotekskort och pinkod

För att låna medier, datorer och ladda hem e-medier behöver du ett bibliotekskort och en pinkod.

Det kostar inget att skaffa bibliotekskort. Det enda du behöver göra är att legitimera dig.

Om du ansöker om bibliotekskort när du besöker våra bibliotek vill vi ta del av fotolegitimation. Om du ansöker via Internet behöver du legitimera dig med e-legitimation

Sök, låna och beställ

Med bibliotekskortet kan du låna böcker och andra medier från samtliga bibliotek inom V8-samarbetet: Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman,Vilhelmina och Åsele.

Detta är ett kombinerat folk- och skolbibliotek och fungerar som en mötesplats för alla.
Här kan du läsa en tidning, låna böcker, filmer, energimätare m.m. 
Vi har också en samisk hörna och en avdelning med lokal litteratur.

Sedan hösten 2016 är vi ett meröppet bibliotek och ni kan ansöka om nyckeltagg under våra ordinarie öppettider. Ni som har en meröppet-tagg har tillgång till biblioteket varje dag kl. 7-21. Kontakta oss för mer information!

Logga in för att se dina lån, förlänga lånetiden och reservera medier.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan också ladda ned e-medier till din dator, mobil eller surfplatta, och även boka en dator för att studera eller arbeta i biblioteket.

Barn

Barn kan få bibliotekskort från och med det år de fyller 6 år. För barn under 18 år krävs underskrift från förälder för att få ett kort. Som förälder till barn under 18 år med bibliotekskort förbinder du dig att ta ansvar för de lån som dina barn gör på biblioteket.

Offentlighet och sekretess

Uppgifter om dina aktuella lån och reservationer registreras i ett gemensamt bibliotekssystem. Det innebär att uppgifter som omfattas av Offentlighets- och sekretesslagen endast är tillgängliga för bibliotekspersonalen. Bibliotekens personal har tystnadsplikt enligt Offentlighets- och sekretesslagen, kapitel 9 § 22.

Personuppgiftslagen

Ditt namn, personnummer och dina adressuppgifter används för att vi ska kunna hålla vårt adressregister aktuellt och för en säker identifiering. Ändamålet med behandlingar av personuppgifter är att administrera lån och reservationer samt att följa upp återlämning. Personuppgiftsanvarig är Kultur- och fritidsnämnden.

När du har återlämnat dina lån sparas de inte i någon historik. Det sker alltså ingen registrering av dina tidigare lån.

Frågor om e-tjänsten

Ingrid Nylén
bibliotek@sorsele.se
0952 - 142 30

Personuppgiftsansvarig

Kommunstyrelsen
kommun@sorsele.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa